Webmastertaken

Beste webmaster,

Zoals je in het verleden gemerkt zult hebben vergt het zelf kunnen aanpassen van een website altijd wat oefening. Dat is helaas bij deze website vast niet anders. Ik heb er bij de bouw van de website zoveel mogelijk aan gedaan om het aantal onhandigheidjes zo klein mogelijk te maken en bovendien deze handleiding zo duidelijk mogelijk te maken maar realiseer me dat ik hier vast niet 100% in geslaagd ben. Heb je vragen dan kun je mij het beste een printscreen mailen zodat ik direct zie wat er aan de hand is.

Ik heb alles nu zo ingesteld dat er volgens mij een goed evenwicht is tussen dat je aan de ene kant best veel dingen zelf kunt doen zonder dat het onoverzichtelijk wordt doordat er allerlei knoppen/mogelijkheden te zien zijn die jij eigenlijk (bijna) nooit zult willen gebruiken. Het aantal mogelijkheden van een webmaster login is uiteraard aanzienlijk kleiner dan de mogelijkheden die ik heb met mijn eigen login, daardoor zal het een stuk overzichtelijker zijn, minder knoppen, maar heb je dus ook minder mogelijkheden.

Ik zal deze handleiding misschien nog verder aanvullen/wijzigen.

Controleer altijd op de voorkant van de website of de wijziging die je gedaan hebt gelukt is. Mocht er 'ns een keer iets mis gaan: Hoe eerder je me dat laat weten hoe meer de schade beperkt zal blijven (want wijzigingen die naderhand doorgevoerd worden komen soms helaas te vervallen als een gegenaamde revision, of zelfs een backup terug gezet moet worden, en dat kun je niet zelf doen.)

Bestaande pagina's aanpassen

Teksten aanpassen.

Of:

Gaat het laden van de Oxygen editor gaat tergend traag? Overweeg dan hiervoor de Firefox browser te gebruiken, die laadt Oxygen een stuk sneller dan een chromium based browser, zoals bijvoorbeeld Chrome en Edge.

Je klikt ergens op de tekst die je wilt aanpassen en gaat typen.

 

Foto's vervangen

Wil je ergens een foto vervangen? Kies er dan voor de afbeelding niet groter dan nodig te maken, dat is onder 200 kB, 1 MB is echt veel te veel. gebruik daarvoor bijvoorbeeld deze tool van Google: https://squoosh.app/. Gebruik Squoosh om foto’s te verkleinen (1600 px breed is meer dan voldoende voor een afbeelding achter de pagina titel, en voor een personeelslid of afbeelding op een pagina 600px breed).
Ook gebruik je Squoosh en te comprimeren; bij een kwaliteit van 70% wordt de foto echt nog niet wazig. Dit doe je om te voorkomen dat we geen backups meer kunnen maken, dat de laadtijd van de website flink omhoog schiet, de site slecht bruikbaar wordt en dat (daardoor) de vindbaarheid achteruit holt.

Foto's in BWT Custom carousels vervangen, of toevoegen

Vanuit Oxygen terug naar WordPress dashboard

Top deals

Voor het invullen van de Top Deals velden heb ik de toelichting rechtstreeks bij de in te vullen velden gezet!

Door mij laten aanpassen: Slider aanpassen

Lastig onderdeel maar als je wilt mag je dat wel zelf doen.

We maken op de homepage slider gebruik van een ‘navigatie carrousel’, dus die 4 knoppen onderin de slider zeg maar. Dat ding ligt zoals je ziet als het ware ‘op’ de slider.

Dat is een probleem bij het aanpassen van de slider..

Oplossing: Laat ik je zien in deze video:: https://p2.p0.n0.cdn.getcloudapp.com/items/d5uwA2mY/5a017c80-c515-4e10-bc9e-542dba54a537.mp4

Dus wat je in de video ziet is:

  1. Je ziet dat de horizontale scrollbalk niet aanklikbaar is.
  2. Je legt ‘m er even af, door ‘m beneden in de structuur de zetten.
  3. Je past bijvoorbeeld een tekst op de derde slide aan.
  4. Je sleept de navigatie carrousel in de structuur weer terug op z’n plek, dat slepen gaat niet altijd even soepel vind ik.

Door mij laten doen: Een geheel nieuwe pagina aanmaken

Stel dat Volkswagen een keer komt met een nieuwe model, vraag mij dan maar daar efficient een nieuwe pagina voor aan te maken want dit komt te weinig voor is gebleken. Hiermee voorkomen we dat er delen van pagina's gaan ontstaan waarvan de webmaster misschien zelf niet ziet dat ze (op bepaalde beeldschermen) niet goed werken, kolommen moeten bijvoorbeeld wel onder elkaar komen vanaf een bepaalde beeldscherm breedte. Dus de minst slechte optie is om voor dat soort werkzaamheden mij in te schakelen. Mocht je ooit 'ns een nieuwe pagina, of een nieuw gedeelte nodig zijn dan kan ik die voor je klaarzetten, de teksten/afbeeldingen daarop kun je dan desgewenst weer zelf aanpassen

Dus ook dit is een lastig onderdeel, wil je het toch zelf doen zorg er dan voor dat de opzet van de nieuwe pagina precies gelijk is aan die van een bestaande pagina. In de video zie je dat je daarvoor alleen de elementen even moet copy pasten, dus dat ik op Ctrl C klik en Ctrl V klik zie je niet maar je kent van het kopieeren en plakken van bijvoorbeeld teksten in Microsoft Word, en dat werkt dus net zo.

Door mij laten aanpassen: Foto's mensen

De "mensen balk" zit zoals je zult zien in een zogenaamdr ‘re-usable part’, de naam zegt het al, een stukje dat hergebruikt wordt, dus centraal kan dat door mij actueel gehouden worden, scheelt mij veel werk.

Bedrijfswagens Twente
envelopephone-handsetpushpinchevron-downchevron-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram