Chat with us, powered by LiveChat

Webmastertaken

Ik heb alles nu zo ingesteld dat er volgens mij een goed evenwicht is tussen dat jij heel veel zelf kunt doen zonder dat het onoverzichtelijk is doordat ik je ook opzadel met allerlei knoppen/mogelijkheden die je eigenlijk bijna nooit zult gebruiken.

Een hele uitgebreide handleiding is dit niet want ik ga er standaard van uit dat de webmaster al bekend is met het uitvoeren van webmaster taken op andere (WordPress) websites. Deze handleiding besteed daarom vooral aandacht aan jouw webmastertaken binnen het ‘Oxygen’ deel van de site.

Ik zal deze handleiding vast nog verder aanvullen/wijzigen de komende tijd. Uiteraard mag je deze handleidng ook zelf aanvullen/wijzigen.

Mocht er 'sn een keer iets mis gaan: Hoe eerder je me dat laat weten hoe meer de schade beperkt zal blijven (want wijzigingen die naderhand doorgevoerd worden komen soms helaas te vervallen als een revision, of zelfs een backup terug gezet moet worden, kun  je niet zelf doen.

 

Teksten op een bestaande pagina aanpassen.

Ga naar Pagina’s.

Je opent de pagina in de Oxygen editor, dus anders dan je gewend bent in andere WordPress sites, door op de betreffende pagina te klikken en vervolgens op de blauwe knop links bovenin je scherm.
Opmerkingen:
  • Als je op het overzicht van de Pagina’s de tekst-links ‘Edit with Oxygen’ ziet en je afvraagt of je niet gewoon rechtstreeks daarop kunt klikken is het antwoord: Ja, dat kan ook.)
  • Het laden van de Oxygen editor gaat tergend traag, dus het ligt niet aan je verbinding of computer, dat ligt echt aan de Oxygen editor omgeving.
Vervolgens ga je gewoon direct typen, zoals je in je vorige (Joomla met Gridbox) site ook al gewend was.

De balk op de homepage over Corona maatregelen kun je bijvoorbeeld dus ook op deze manier aanpassen, of de Volkswagen models info balk, bijvoorbeeld die op de Mulitivan pagina. Enige verschil is dat dat je daar een tekst editor op je beeldscherm krijgt, maar dat wijst zichzelf.

De mensen balk zit in een zogenaamd ‘re-usable post’, de naam zegt het al, een stukje dat hergebruikt wordt, dus centraal kan dat door mij actueel gehouden worden, scheelt mij veel werk. Zoals je weet zit een footer in het template, ligt op mijn bordje.

Vanuit Oxygen terug naar WordPress dashboard

Top deals

Voor het invullen van de Top Deals velden heb ik de toelichting rechtstreeks bij de in te vullen velden gezet!

Slider aanpassen

We maken op de homepage slider gebruik van een ‘navigatie carrousel’, dus die 4 knoppen onderin de slider zeg maar. Dat ding ligt zoals je ziet als het ware ‘op’ de slider.

Dat is een probleem bij het aanpassen van de slider..

Oplossing: Laat ik je zien in deze video:: https://p2.p0.n0.cdn.getcloudapp.com/items/d5uwA2mY/5a017c80-c515-4e10-bc9e-542dba54a537.mp4

Dus wat je in de video ziet is:

  1. Je ziet dat de horizontale scrollbalk niet aanklikbaar is.
  2. Je legt ‘m er even af, door ‘m beneden in de structuur de zetten.
  3. Je past bijvoorbeeld een tekst op de derde slide aan.
  4. Je sleept de navigatie carrousel in de structuur weer terug op z’n plek, dat slepen gaat niet altijd even soepel vind ik.

Een nieuwe pagina aanmaken

Stel dat Volkswagen een keer komt met een nieuwe model, vraag mij dan maar daar efficient een nieuwe pagina voor aan te maken want dit komt te weinig voor is gebleken. Update webmastertaken op 6-10-21: Je mag nu zelf een nieuwe pagina aanmaken! Wel alleen als de opzet precies gelijk moet zijn aan die van een bestaande pagina. In de video zie je dat je daarvoor alleen de elementen even moet copy pasten, dus dat ik op Ctrl C klik en Ctrl V klik zie je niet maar je kent van het kopieeren en plakken van bijvoorbeeld teksten, dat werkt dus net zo.

Bedrijfswagens Twente
Bedrijfswagens Twente
envelopephone-handsetpushpinchevron-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram