Goede kosten spreiding en alle onkosten inzichtelijk

Bedrijfswagen Lease

Bedrijfswagens Twente biedt diverse leasevormen aan waaraan maatwerk wordt gekoppeld wat voor u van doorslaggevende betekenis kan zijn. Om u goed te adviseren is het belangrijk deze vormen met u te bespreken. Ook kunnen wij ondersteuning bieden bij de samenstelling van de juiste autoregeling. Door het leasen, via ons Bedrijfswagen center zorgt u voor een goede kosten spreiding en zijn alle onkosten inzichtelijk, waardoor u geld en tijd bespaard. Wij dragen zorg voor de aanschaf en verkoop van uw auto's en helpen u met het beheren van uw wagenpark. Bedrijfswagens Twente ondersteunt u bij deze tijdrovende administratieve bezigheid, waardoor u uw kosten zo helder en laag mogelijk kunt houden.

Financial lease

Financial lease is een leasevorm waarbij Bedrijfswagens Twente in feite tot 100% financiert, waarbij zij het juridisch eigendom behoudt. De ondernemer wordt economisch eigenaar, draagt dus de economische risico's, activeert het lease-object op zijn of haar balans en schrijft erop af op de voor hem of haar gebruikelijke wijze.

De restwaarde is bij de leasevorm meestal een symbolisch bedrag. Na betaling van alle leasetermijnen en de symbolische restwaarde wordt de ondernemer aan het eind van de contractduur juridisch eigenaar.

Bij financial leasing dient de BTW in het aankoopbedrag van het lease-object door de lessee bij aanvang van de lease-overeenkomst aan Bedrijfswagens Twente te worden voldaan.

Doordat het economisch eigendom van het lease-object bij de lessee berust kan deze investering eventueel in aanmerking komen voor de zogenaamde "investerings-aftrekregeling". Personenwagens komen helaas niet in aanmerking voor deze regeling.

Operational lease

Operationele lease is een contract, inclusief servicecomponenten, dat wordt afgesloten voor een in overleg met u vastgestelde periode. U krijgt de beschikking over de auto's voor een bepaalde contractperiode tegen een vast bedrag met inbegrip van kosten als afschrijving, rente, verzekering, reparatie onderhoud en banden, houderschapsbelasting en vervangend vervoer. Deze kosten zijn afhankelijk van het aantal jaarkilometers dat naar verwachting zal worden gereden en de looptijd in maanden.

Bij operationele lease wordt het bezit en beheer van het wagenpark volledig uitbesteed. Dit betekent dat de auto's niet geactiveerd worden op uw balans. U hoeft geen investering te doen, maar betaalt uitsluitend voor het gebruik van de auto's in vaste maandelijkse bedragen.

Voordelen financial lease

Geen kapitaal
nodig voor aanschaf van het wagenpark
Investeringsaftrek
mogelijk tot maximaal 50%
Willekeurige afschrijving
als startende ondernemer

Voordelen operational lease

Geen kapitaal
nodig voor aanschaf van het wagenpark
Vast maandtarief
gedurende de looptijd
Geen onverwachte kosten
maar duidelijkheid vooraf
Mobiliteitsgarantie
Geen risico
voor cliënt

Verschillen Operational en Financial lease

Operational lease
Juridisch eigendom Lessor
Fiscaal eigendom Lessor
Economisch eigendom Lessor
Op balans Lessor
Restwaarde = geschatte dagwaarde
Inleveren auto
BTW per maand over factuurbedrag
* Inversterings aftrek niet mogelijk
* Alle service opties Verplicht!!
*** Verzekering
*** Reparaties / Onderhoud / Banden
*** Houderschapsbelasting
Financial lease
Juridisch eigendom Lessor
Fiscaal eigendom Lessee
Economisch eigendom Lessee
Op balans Lessee
Restwaarde = nihil (max 15%)
Overdracht auto
Alle BTW op eerste factuur over waarde auto
Investerings aftrek mogelijk
Alle service opties mogelijk

Lessor: Lease maatschappij
Lessee: Klant / Eigenaar

Wie zijn wij